Soros-terv: Csak be kellett csomagolni és piacra dobni

A napokban adott interjút egy svájci napilapnak Georg Birnbaum politikai tanácsadó Arthur J. Finkelstein volt üzlettársa amiben elmondja hogyan építették fel a Soros György elleni kormánykommunikációt a Fidesz számára. -A cikket a 24.hu közölte Magyarországon.

Fotó: hvg.hu

2018 augusztusában elhunyt a Fideszt 2008 óta segítő amerikai Arthur J. Finkelstein kampánytanácsadó aki többek között a kormány segítségére volt a Soros György elleni offenzívábab,

Kampánystílusa az egyetlen, sokszor ismételt üzeneteken alapszik. 

Fidesz és Finkelstein kapcsolata

2008 óta adott tanácsokat a Századvég alapítványon keresztül. 2015-ben politikai tanácsadócéget alapított Habony Árpáddal Londonban aminek ügyvezetője Lánczi Tamás, a századvég vezető elemzője.

Még 2015 májusában adott egy rövid interjút Orbán az RTL Klub híradójának amiben elismerte, hogy ismeri Finkelsteint és, hogy 2 nappal azelőtt volt nála. Az origo úgy tudja, hogy utoljára 2016 áprilisában találkozott a magyar miniszterlenök és a tanácsadó.Arthur J. Finkelstein utolsó negyven évében többek között Európában, közép- és kelet-európai konzervatív pártok választási kampányait segítette. Részt vett Rirchard Nixon az USA 37. elnökének elnökválasztási kampányában, de még Ronald Reagen egykori amerikai elnök mellett is tevékenykedett.

„Finkelstein (..) azt hiszi, hogy figyelmen kívül lehet hagyni, hogy a politikusok mit mondanak vagy tesznek, az újságok mit írnak: elegendő egy egyszerű, világos és gyakran negatív üzenet, ami eleget ismételve, meghozhatja a sikert.”

nyilatkozta egykori kollégája róla 1994-ben a The New York Times-nak: 

Segítette többek között olyan amerikai politikus kampányát is aki határozottan ellenezte a melegek egyenjogúságát miközben azonos nemű párjával élt együtt.