Ideológia a magyar politikában? Oszt’ a cigányokkal mi van?

Soha nem látott összefogáshoz vezetett az, hogy a Fidesz egy új túlóratörvényt vezetett be, amely szerint a munkavállalók a napi 8 óra mellett további 400 órát is dolgozhatnak évente. Az ezt kiváltó tüntetéseken, DK-tól kezdve, az LMP-n át, egészen a Jobbikig mindenki részt vett. Ezeken a megmozdulásokon a túlóratörvényt, el is nevezték rabszolgatörvénynyek. Olyannyira elvakítja őket a kormányzópárttal, és legfőképp Orbán Viktorral szembeni bármifajta politikai erő kovácsolása, hogy elveket és ideológiákat félretéve minden áron leakarják váltani a Fidesz-KDNP-t.

Lakatos Attila Borsod megyei cigányvajda még a 2010-ben azt nyilatkozta, hogy létezik cigánybűnözés.

Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy Lakatos Attila súlyos fogalmi tévedés áldozata lett.

Azt mondják, hogy nincs cigánybűnözés, hát tíz elkövetőből, tíz cigány. Húszból, húsz cigány akkor ez micsoda?

-nyilatkozta a belinkelt videóban.

A cigánybűnözést előszőr a Jobbik hozta be a magyar közéletbe, mint kriminológiai fogalom.

Ugyanis a Borsod megyei cigányvajda nem azt érti cigánybűnözés alatt, hogy vannak olyan kifejezett bűnelkövetési formák amit kifejezetten cigány származású emberek követnek el, hanem azt, hogy a cigányok is bűnöznek, és kész.

A cigánybűnözés kriminológiai fogalom, amely azt jelenti, hogy vannak olyan speciálisan a cigány kisebbséghez köthető bűnelkövetési formák – pl.: tömegverekedés, színesfémlopás, késelés, falopás, uzsorázás stb. – amelyeket csak speciális módon lehet kezelni annak etnikai jellege miatt. Ki kell jelenteni, hogy a cigánybűnözés létezik, terjed. Nem a kifejezésen kellene vitatkozni, hanem megoldani a problémát.

hangzik a válasz a cigánybűnözés kérdésére. (Mellesleg ez az állítás még mindig megtalálható a jobbik.hu oldalán.)

Soha nem fog javulni a cigány nép megítélése, ha nem alakul ki egy olyan értelmiségi réteg akik a 21. századnak megfelelően képesek lennének védeni a roma emberek jogait és érdekeit.

1 thought on “Ideológia a magyar politikában? Oszt’ a cigányokkal mi van?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.